Cum sa faci bani din divorturi si despartiri. 30 euro, cea mai ieftina relatie rupta

Data publicarii: 18-01-2010 | Afaceri

"Este foarte simplu si dureaza doua minute. Totul are loc in pragul usii", spune Dressler. Barbatul, in varsta de 50 de ani, n-ar scoate o cutie de servetele pentru a-si consola un apropiat despre care a aflat ca tocmai a fost abandonat. Dimpotriva. Lacrimile, protestele sau chiar scenele de isterie nu sunt pentru el. Omul e mesagerul celor care vor sa puna punct unei relatii amoroase si le lipseste curajul. Contra cost, in baza unui contract incheiat intre fostul indragostit si agentia pe care Bernd Dressler o patroneaza in Berlin, cu nume premonitoriu Rupture.

"Bat la usa, ma prezint, spun ca persoana care m-a mandatat nu vrea sa continue acea relatie amoroasa", isi rezuma munca Dressler. "Este foarte simplu si dureaza doua minute", a mai spus acesta. Pentru cei care l-ar putea acuza ca este lipsit de inima, germanul are si o explicatie "Eu sunt doar un mesager. Nu eu pun capat relatiilor amoroase. Cel care le pune capat este cel care semneaza contractul cu mine", sustine Dressler.

Patru pachete cu nume poetice si tarifare diferita

De peste trei ani, intreprinzatorul a schimbat domeniul asigurarilor cu serviciile profesioniste de despartit. De altfel, el si-a diversificat afacerea, creandu-si chiar un site www.trennungsagentur.com, unde propune serviciile la fel de profesionist. "Agentiile matrimoniale exista de cateva decenii. Eu fac acelasi lucru, insa in domeniul despartirilor", isi explica germanul businessul. El a preluat ideea de afaceri din Statele Unite ale Americii si accepta doar plata in sistem anticipat. Mai mult, orice client trebuie sa semneze un contract care se intinde pe patru pagini. "Pot astfel sa demonstrez persoanei in cauza ca nu este vorba de o gluma", spune Dressler, care are nevoie si de "trei sau patru motive" pe care cel care doreste ruperea relatiei trebuie sa le avanseze. In baza lor, intreprinzatorul Dressler poate sa elaboreze o argumentatie. Pentru cei interesati, ruptura poate fi anuntata in patru stiluri, cu nume poetice si cu tarife diferite.

Prin pachetul "Sa ramanem prieteni" (29,95 euro) vestea proasta este anuntata prin telefon. Prin pachetul "Lasa-ma in pace!" (29,95 euro) nu vrei sa mai auzi vreodata de cel de care tocmai te desparti. Pentru cine plateste 39,95 de euro, despartirea se anunta in scris si include, fireste, o scrisoare. Cel mai scump este pachetul "Despartirea anuntata personal". Contra a 64,95 de euro, Bernd Dressler se deplaseaza personal la fata locului pentru a anunta cu voce tare incheierea relatiei. Tonul pe care este facut acest anunt va fi ferm sau compatimitor, in functie de indicatiile primite. Fostul agent de asigurari si-a mai dezvoltat o idee de business. O varianta online a emisiunii Din dragoste. Astfel, indragostitii care nu indraznesc sa isi ceara scuze pentru o anumita actiune sau pentru anumite cuvinte pe care le regreta pot sa acceseze site-ul "verzeih-mir24.de" (iarta-ma.24.de). Bernd Dressler se ofera sa mearga sa ii ceara iertare partenerului, in locul pacatosului.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: