Flamingo a inchis anul trecut 30 de unitati si a redus cu 60% numarul angajatilor

Data publicarii: 19-01-2010 | Afaceri

Retailerul Flamingo a inchis in 2009 circa 30 de unitati, ajungand sa detina in prezent 75 de magazine, si a redus numarul angajatilor de la 1.300 la 500, obtinand astfel o diminuare a cheltuielilor cu peste 60%, a declarat marti directorul general adjunct Adrian Olteanu.

"Am diminuat cheltuielile constant pe intreg parcursul anului 2009, in principal revizuind contractele de chirie si schema de personal", a spus Olteanu.

Astfel, Flamingo are in prezent circa 500 de angajati, fata de 1.300 in ianuarie 2009, iar suprafata neta de vanzare a fost redusa de la 45.000 de metri patrati la 32.000 de metri patrati.

"In acest moment nu vrem sa mai inchidem alte magazine pentru ca acestea pe care le avem sunt bine pozitionate. Cu toate acestea suntem in discutii cu unii proprietari in privinta micsorarii chiriilor si poate vom mai inchide din unitati daca nu ne intelegem, pentru ca nu vrem sa mai pierdem bani", a precizat Adrian Olteanu.

De asemenea, potrivit acestuia, pentru reducerea cheltuielilor, compania a renuntat anul trecut si la flota de masini utilizata pentru livrari."Am renuntat la flota de masini pentru distributie din cauza scaderii vanzarilor. Cred intr-un model de bussines cat mai simplificat", a spus Olteanu.

Totodata, Olteanu a precizat ca, in prezent, compania are un nivel al cheltuielilor ce se ridica la 37% din totalul cheltuielior din perioada similara a anului trecut si deruleaza un plan de reorganizare.

Cu toate acestea, Flamingo are in prezent datorii de circa 53 milioane euro, dintre care 33 milioane euro la bancile creditoare, iar restul catre furnizori.

"Planul de reorganizare ar trebui sa se termine in martie sau aprilie. Cel mai rau scenariu pentru Flamingo ar fi ca planul sa nu fie aprobat de creditori, ceea ce ar duce la lichidarea companiei", a mai spus directorul general adjunct al companiei.

Acesta s-a aratat optimist in privinta aprobarii planului de reorganizare, explicand ca acei creditori au tot interesul sa o faca deoarece valoarea de lichidare a companiei este mai mica decat cea a datoriilor.

Retailerul de produse electronice Flamingo International (FLA) si-a adancit puternic pierderile in primele noua luni din acest an, la 35,37 milioane lei (8,34 milioane euro), in conditiile in care afacerile s-au comprimat cu 26% fata de perioada similara din 2008. Cifra de afaceri a Flamingo a ajuns la 541,29 milioane lei (128 milioane euro), in primele noua luni din 2009, cu 26% mai mica decat cea raportata in aceeasi perioada din 2008, de 728,34 milioane lei.

Tribunalul Bucuresti a admis cererea de intrare in insolventa a Flamingo International, la jumatatea lunii decembrie 2009, dupa ce anterior subsidiara Flanco primise acordul pentru deschiderea aceleiasi proceduri, putand astfel incepe reorganizarea judiciara sub protectia impotriva creditorilor.

Potrivit certificatelor emise de Tribunalul Bucuresti care atesta intrarea in insolventa a Flamingo International, prima sedinta a adunarii generale a creditorilor se va desfasura in 25 februarie, in timp ce in cazul Flanco este programata in 5 aprilie, iar creditorii Flamingo Computers se vor intalni pe 22 martie.

NewsIn