Suspectii din cazul jafului de la Cluj sunt din Manastur si au 21 de ani

Data publicarii: 19-01-2010 | Finante-Banci

Cei doi suspecti retinuti in cazul jafului din 2009 de la sucursala Bancii Transilvania din Cluj-Napoca au 21 de ani si nu sunt cunoscuti cu antecedente penale, iar la audieri nu au recunoscut atacul, au declarat surse judiciare.

Potrivit surselor, cei doi tineri, Bogdan Baciu si Andrei Hosu Dan, ambii in varsta de 21 de ani, locuiesc in cartierul Manastur si nu sunt cunoscuti cu antecedente penale. "Cei doi nu sunt cunoscuti cu antecedente penale si nici nu aveau un comportament care sa atraga atentia asupra lor. Practic, a fost foarte greu sa-i identificam, neexistand nicun fel de indicii, insa in momentul de fata exista suficiente probe, inclusiv urme ADN, care sa-i acuze", au precizat sursele, care au lasat sa se inteleaga ca primele informatii in acest caz au aparut dupa ce tinerii au cheltuit sume de bani pe care in mod normal nu i-ar fi putut procura. "Au fost desfasurate foarte multe activitati specifice, inclusiv monitorizari, care au dat rezultate", au spus sursele citate.

Niciunul dintre ei nu a recunoscut in timpul audierilor implicarea in atacul asupra sucursalei Bancii Transilvania din Cluj-Napoca. Cu toate acestea, cei doi vor fi prezentati magistratilor cu propunere de arestare.

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a anuntat, marti, ca suspectii jafului din februarie 2009 la o banca din Cluj au fost prinsi.

In data de 13 februarie 2009, in Agentia Banca Transilvania Manastur din Cluj-Napoca, au patruns doi barbati mascati de 1.80 m inaltime, respectiv  1.80-1.80 m, au imobilizat cu ajutorul unui pistol cu electrosocuri paznicul, au lovit casierita si au sustras echivalentul in lei a 70.000 de euro. Tot jaful s-a petrecut in circa 60 de secunde.

NewsIn