Treichl: Europa de Est va iesi mai bine din criza decat Europa de Vest

Data publicarii: 20-01-2010 | Economie

Statele din Europa Centrala si de Est vor cunoaste o revenire mai puternica decat restul tarilor europene, pentru ca populatia care a trait in comunism este antrenata sa faca fata crizelor si apreciaza mai mult valorile capitalismului, considera investitorii din regiune.

"Aceasta criza m-a facut si mai sigur ca am dreptate ca Europa Centrala si de Est va iesi mai bine decat Europa de Vest (...) Acesti oameni sunt mai pregatiti decat noi sa faca fata crizei. Eu am fost mai speriat in 2008 si 2009 decat toti colegii mei din tarile Europei Centrale si de Est", a spus, la Viena, presedintele executiv al Erste Bank, Andreas Treichl, la o masa rotunda privind evolutia regiunii la 20 de ani dupa caderea comunismului.

Acesta crede ca revenirea tarilor din centrul si estul Europei nu va fi neaparat legata de evolutia pietelor vest-europene, Polonia fiind prima care a demonstrat ca poate inregistra crestere economica, desi partenerii comerciali traditionali treceau prin recesiune.

"Alte state vor demonstra treptat, in acest an, ca pot sa-si revina fara sa fie dependente de exporturile in vestul Europei (...) Aceste state beneficiaza impreuna de fonduri europene pentru infrastructura care totalizeaza 120 mld. euro", a adaugat Treichl.

Integral in Financiarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: