AIG Life Asigurari devine Alico Asigurari Romania, preluand numele actionarului majoritar

Data publicarii: 20-01-2010 | Afaceri

Societatea de asigurari AIG Life Asigurari Romania devine Alico Asigurari Romania, prin preluarea numelui actionarului majoritar, American Life Insurance Company (Alico), a declarat miercuri directorul general al companiei, Theodor Alexandrescu.

El a precizat ca procesul de preluare a numelui se reflecta doar asupra denumirii companiei, urmand sa fie mentinute structurile acesteia, echipa de management si strategia.

Din punct de vedere al profilului de business, vor fi pastrate structura si specializarea pe segmentul de asigurari de viata, in special pe produse garantate, strategia financiara si de investitii, portofoliul de produse, modalitatea de administrare si canalele de distributie.

Odata cu preluarea noului nume, si societatea AIG Fond de Pensii, al carei actionar majoritar este Alico Asigurari, va deveni Alico Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat, ce opereaza pe pilonul II de pensii private.

Compania americana Alico are la nivel mondial o retea de peste 40.000 de agenti, brokeri si institutii financiare si 11.000 de angajati, in 54 de tari, fiind intre primii cinci asiguratori de pe piata in 30 din cele 54 de state in care opereaza.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: