Centera va inaugura pana in 2012 un centru comercial in Brasov, investitie de 110 milioane euro

Data publicarii: 20-01-2010 | Afaceri

Dezvoltatorul imobiliar Centera va inaugura pana in anul 2012 centrul comercial "Coresi Shopping City", in Brasov, pe platforma Tractorul, investitie ce se ridica la circa 110 milioane de euro, a declarat miercuri, managing partner, Silviu Savin.

Centrul comercial Coresi Shopping City, care va avea o suprafata de 85.000 metri patrati pentru inchiriat si o suprafata totala construita de 280.000 metri patrati, va fi deschis in doua etape.

Astfel, in prima etapa, se vor deschide 45.000 metri patrati, care vor include hipermarketul Auchan, o galerie comerciala, un centru de bricolaj, un magazin de mobila si unul de articole sportive. A doua etapa a proiectului va fi inaugurata in prima parte a anului 2012 si cuprinde un centru comercial care are o suprafata inchiriabila de 40.000 metri patrati, 150 magazine, cafenele, restaurante si un cinematograf multiplex cu ecrane 3D digitale.

Retailerul Auchan va deschide in cadrul Coresi Shopping City un hipermarket pe o suprafata de 16.000 metri patrati, in care va investi 20 milioane euro.

"La Brasov va fi cel mai mare hipermarket din zona si va avea peste 10.500 metri patrati de suprafata de vanzare, o gama de peste 50.000 de produse si va asigura 400 de locuri de munca", a precizat directorul general al Auchan Romania, Patrick Espasa.

De asemenea, in apropierea Coresi Shopping City va fi dezvoltat un centru de petrecere a timpului liber si sport cu o suprafata inchiriabila de 28.000 metri patrati. "Dupa deschiderea celor doua etape, estimam ca centrul comercial si zona de sport vor atrage circa 5,5 milioane de vizitatori anual", a spus Savin.

In cadrul proiectului Coresi va mai fi dezvoltata o zona rezidentiala si una de birouri, destinata industriilor moderne de servicii. "Suprafata de birouri se va ridica la circa 125.000 metri patrati, in care dorim sa atragem companii internationale, in special cele care nu au pana in prezent reprezentante in Romania. Am renovat o parte din cladirile existente, transformandu-le in cladiri conforme cu standardele internationale. Companii internationale de renume precum IBM, CGS, Fresenius sau Freudenberg au deschis centre operationale la Coresi si au creat aproximativ 1.000 locuri de munca", a spus directorul de dezvoltare al Centera, Shay Mor.

Savin a declarat ca studiile de fezabilitate au inceput in urma cu doi ani, iar costructia ar putea incepe la jumatatea acestui an. "Speram sa incepem constructia tuturor partilor proiectului in acelasi timp. In ceea ce priveste partea rezindentiala, sper sa o putem incepe si pe aceasta tot pentru cateva luni, insa acest lucru tine de capacitatea bancilor de a sustine viitorii clienti", a explicat Savin.

Potrivit reprezentatilor companiei, finantarea proiectului Coresi se va realiza din surse proprii, insa se va incerca si atragerea unui sprijin financiar bancar. Pentru dezvoltarea zonei de birouri si prima etapa a centrului comercial a fost investita pana in prezent suma de 20 milioane euro.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: