Emporiki Bank scade cu 3% dobanzile pentru creditele acordate in RON

Data publicarii: 25-01-2010 | Finante-Banci

Emporiki Bank Romania, filiala locala a Emporiki Bank Grecia, membra a Grupului francez Credit Agricole, scade cu 3% dobanzile pentru creditele acordate in RON. Astfel, dobanda creditelor ipotecare in RON devine mai mica decat in cazul creditelor acordate prin intermediul programului Prima Casa.

Clientii care doresc sa isi achizitioneze o locuinta pot contracta un credit ipotecar pe o perioada de pana la 40 de ani si o valoare a imprumutului de pana la 1 milion EUR (echivalent RON), cu urmatoarele dobanzi: pentru creditele in RON, ROBOR 3 luni + 2%, iar pentru cele in EUR si USD, EURIBOR/LIBOR 3 luni + 5,5%. Clientul poate opta pentru o perioada de gratie de maxim 12 luni la principal, nu plateste comision lunar de administrare si comision de analiza, iar banca finanteaza pana la 80% din minimul dintre valoarea evaluata si valoarea de cumparare a imobilului.

In cazul creditului de nevoi personale cu ipoteca in RON, dobanda este ROBOR 3 luni + 3,3%, iar pt cele in EUR si USD dobanda este EURIBOR/LIBOR 3 luni + 7%. Acest tip de credit are ca avantaje principale perioada maxima de creditare de 40 ani si valoarea maxima a imprumutului de 500.000 EUR (echivalent RON sau USD). Emporiki Bank finanteaza pana la 80% din valoarea evaluata a proprietatii si nu percepe comision lunar de administrare si comision de analiza a dosarului. Perioada de gratie este de pana la 12 luni, timp in care clientul nu plateste principalul.

Redactia BankNews.ro