Institutul Bancar Roman organizeaza cursul ATTF - Managementul Activelor si Pasivelor

Data publicarii: 27-01-2010 | HR/Cariere

Institutul Bancar Roman (IBR) a creat un program de pregatire pentru angajatii din banci si alte institutii financiare, implicati in managementul activelor si pasivelor, trezorerie, gestionarea bilantului si managementul riscului. 

Principalele obiective ale cursului se refera la prezentarea componentelor de baza ale managementului activelor si pasivelor, dezvoltarea in detaliu a tematicilor lichiditate, solvabilitate si rata dobanzii, precum si explicarea utilizarii unor instrumente de hadging. De asemenea, participantilor la curs li se vor prezenta exemple concrete care le vor permite sa inteleaga principiile de baza ale managementul activelor si pasivelor. Pentru a putea urma acest curs, participantii trebuie sa cunoasta bine limba engleza, avand in vedere ca programul este dezvoltat impreuna cu Agence de Transfert de Technologie Financiere (ATTF) - Luxemburg.

Cursul trateaza urmatoarele subiecte:

  • Gestionarea bilantului si strategia managementului activelor si pasivelor
  • Riscuri bancare si managementul riscului
  • Managementul riscului de lichiditate
  • Managementul riscului de rata a dobanzii
  • Instrumente de hedging
  • Managementul riscului de solvabilitate
  • Fonduri de transfer, preturi 

Trainer al cursului de Management al Activelor si Pasivelor va fi Andre Taymans,  Senior Expert ATTF Luxemburg, consultant independent in domeniul bancar, finantare si microfinantare, director executiv al unei organizatii nonprofit din Bruxelles specializata in afaceri, training financiar si consultatii in afaceri, director la Academia Bancherilor din Bruxelles.

Cursul se desfasoara la sediul IBR, in perioada 17-19 martie 2010 intre orele 9-17. Taxa de participare reprezinta contravaloarea a 600 euro/participant la cursul din ziua platii si trebuie achitata pana la data de 10 februarie 2010. Ultima data de inscriere - 5 februarie 2010.

Plata se va face in lei in contul Institutului Bancar Roman, numarul RO07 BRMA 0700 0708 9470 0000 deschis la Banca Romaneasca - SMB (pe ordinul de plata va rugam sa specificati numele cursantilor).

Detalii pot fi obtinute la sediul IBR sau la telefon 021-327.48.93 si 0748-886.846 - Maria Plaisanu, maria.plaisanu@ibr-rbi.ro .

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: