Cat va costa Dacia Duster. Stroe: Nu va fi un model pentru fitosi

Data publicarii: 28-01-2010 | Auto

Stim ca Dacia Duster va fi disponibil in versiune 4X2 si 4X4, cu o motorizare pe benzina - 1.6 16v 110 CP si cu doua motoare diesel - 1.5 dCi de 85 CP si 1.5 dCi de 105 CP. Stim echiparea, dimensiunile si putem intui performantele. Pretul este tinut secret si naste cele mai multe speculatii.

Constantin Stroe, vicepresedintele Dacia, a declarat ieri pentru Gandul ca uzina de la Mioveni a inceput sa produca SUV-ul Duster pentru ca masina sa intre in showroomuri imediat dupa prezentarea oficiala de la Geneva, de pe 2 martie. Considerata una dintre cele mai asteptate lansari ale anului, Dacia Duster se anunta a fi un concurent de temut in segment, in primul rand pentru ca va pastra strategia pretului redus specifica marcii. "Duster este o realizare de exceptie, atat ca design cat si ca performante. Este prima masina 4x4 produsa in Romania, este cea mai importanta realizare a noastra de pana acum", ne-a declarat Constantin Stroe. Vicele Dacia spune ca Duster va fi prezent in toate ofertele de pret ale companiei, ceea ce inseamna ca va fi inclus si in programul "Rabla". Stroe crede ca, in afara de pret, Duster se va diferentia de celelalte SUV-uri pentru ca "nu va fi un model pentru fitosi". "E un SUV de bun simt si cred ca va placea foarte mult sexului frumos", a declarat Stroe.

Atuuri: pretul, sistemul de tractiune, platforma tehnica

Asteptarile legate de Duster sunt mari si pentru ca Dacia s-a aflat in ultimele luni pe un trend ascendent din punctul de vedere al vanzarilor. In contextul in care multe tari europene au renuntat la programele gen "Rabla", Dacia avea nevoie de ceva care sa o mentina in atentia publicului. Lansarea unui SUV in vreme de criza, cand acest segment a fost cel mai afectat de vanzari, este un pas destul de riscant, de aceea unii analisti economici au speculat ca masina va avea un pret de circa 12.000 euro, in varianta de baza, in contextul in care cel mai ieftin SUV de pe piata, Fiat Sedici, are un pret de pornire de 14.600 euro, cu TVA.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: