Tanasescu: Perspectiva ratingului de tara ar putea fi imbunatatita in a doua parte a acestui an

Data publicarii: 29-01-2010 | Economie

Agentiile de evaluare financiara vor imbunatati ratingul Romaniei dupa finalizarea programului cu FMI, insa perspectiva ratingului ar putea fi revizuita inca din a doua jumatate a acestui an, a spus reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

"Cred ca perspectiva va fi imbunatatita in a doua jumatate a anului, insa ratingul, dupa terminarea programului cu Fondul " a declarat Tanasescu.

Romania a semnat, in prima parte a anului 2009, un acord de tip stand-by cu FMI pe doi ani, in cadrul unui program de finantare externa mai amplu, la care participa si Comisia Europeana, Banca Mondiala si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.

In opinia lui Tanasescu, revenirea ratingului in clasa "investment grade" necesita finalizarea programului de reforme si imbunatatirea perceptiei asupra Romaniei.

Romania este evaluata de catre Standard&Poor's cu un rating 'BB+', cel mai inalt nivel din clasa speculativa (junk), iar perspectiva este negativa. De asemenea, ratingul acordat de Fitch este 'BB+'. Moody's Investors Service este singura agentie care inca acorda rating investitional Romaniei, cu un calificativ 'Baa3'.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: