West End din Londra este cel mai scump centru de afaceri din lume

Data publicarii: 29-01-2010 | International

West End din Londra a ajuns, in 2010, sa fie cel mai scump cartier din lume din punctul de vedere al costurilor de ocupare a spatiilor de birouri, potrivit ultimului studiu DTZ, Global Occupancy Costs. Cotat pe locul cinci in studiul de anul trecut, West a ajuns pe prima pozitie in clasament, detronand astfel Tokyo si depasind Paris, Dubai si Hong Kong, care erau pozitionate pe locul doi, trei si respectiv patru in clasament. Paris si Dubai nu se mai incadreaza in top cinci cele mai scumpe locatii, ocupand pozitia a sasea, respectiv a unsprezecea, in timp ce Hong Kong se bucura inca de locul patru.

Cresterea pe care o inregistrat-o cartierul West End se datoareaza unei ajustari concise si incisive a chiriilor in 2008, spre deosebire de Paris sau alte orase din top, care au experimentat o diminuare a chiriilor in 2009. Per ansamblu, toate orasele incluse in top zece au avut o crestere negativa sau o evolutie neutra in ceea ce priveste costurile de ocupare pe parcursul anului trecut.

In plus, Zurich, Boston si Frankfurt au intrat clasamentul global, situandu-se pe pozitiile opt, noua, respectiv zece. Schimbarea pozitiei acestor piete se datoreaza declinului moderat al costurilor in comparatie cu scaderile din alte orase.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: