In 2010, preturile locuintelor in Spania vor suferi cea mai mare scadere

Data publicarii: 01-02-2010 | Imobiliare

Analistii economici spanioli considera ca 2010 va fi anul in care preturile locuintelor in Spania vor suferi cea mai mare scadere atat din cauza ofertei de locuinte care va creste, dar mai ales conditiilor grele de acces la finantari. Totodata, acestia sustin ca nu se vor inregistra cresteri semnificative in vanzarea locuintelor pana cand bancile nu vor incepe sa dea credite si pana nu se va reduce rata somajului.

Trendul descendent va fi mentinut si in 2010

Dupa ce, in 2009, in Spania pretul mediu al locuintelor noi a coborat cu peste 6%, trendul descendent urmeaza sa fie mentinut si in 2010, precizeaza, intr-un raport, Sociedad de Tasacion, companie specializata in domeniul evaluarii activelor imobiliare. Compania care realizeaza studii de acest tip inca din 1985 a realizat un sondaj in mai mult de 108.000 locuinte, de diferite tipuri, apartinand unui numar de 5.600 de promotii imobiliare din 400 orase de pe tot teritoriul Spaniei. Potrivit raportului ST, cele mai mari scaderi de preturi se vor inregistra in Madrid (7,7%), Cataluńa (6,3%) si in Valencia (5,5%).

Aceste scaderi de preturi ale locuintelor vin in contextul in care, anul trecut, pretul mediu al locuintelor a scazut in toate capitalele provinciilor - pretul pe metrul patrat pentru o locuinta in Spania a coborat la 2.558 de euro, ceea ce ar reprezenta 255.8000 de euro pentru un apartament mediu de 100 de metri patrati.

Si renumitul ziar britanic The Economist scria in urma cu cateva zile ca preturile la apartamentele din Spania inca sunt supraevaluate.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: