BCR a aprobat pana in prezent credite in valoare de 255 milioane euro prin programul Prima Casa

Data publicarii: 02-02-2010 | Finante-Banci

Banca Comerciala Romana (BCR) a aprobat pana in prezent credite in valoare de peste 255 milioane euro pentru achizitionarea sau construirea a peste 6.300 de locuinte prin programul Prima Casa, a anuntat banca.

BCR are in curs de aprobare aproximativ 830 de dosare in prezent, in valoare de 33 milioane euro. De asemenea, BCR a mai aprobat financiar alte 1.600 de dosare la care solicitantii trebuie sa vina cu documentele locuintei care va fi cumparata/construita, in valoare totala de peste 78 milioane euro, se mai arata in comunicat.

"Cine isi doreste achizitionarea unei locuinte in varianta actuala a programului Prima Casa trebuie sa semneze antecontractul de vanzare-cumparare pana la 15 februarie inclusiv. Solicitantul poate veni la banca pentru aprobarea financiara, iar in paralel sa-si caute casa potrivita", a declarat directorul executiv al directiei Credite Retail a BCR, Stefan Coroianu.

Acest lucru este valabil si pentru cei care au deja aprobarea financiara a creditului, dar nu au gasit inca locuinta, a completat Coroianu.

BCR isi va anunta direct toti clientii care au dosare aprobate financiar ca trebuie sa incheie antecontractul de vanzare-cumparare pana la data de 15 februarie (antecontract autentificat sau sub semnatura privata cu data certa), se mai arata in comunicat. 
 
Banca a demarat creditarea prin programul Prima Casa la inceputul lunii august 2009 si are alocat cel mai mare plafon de garantare, de 420 milioane euro.

BCR, controlata de grupul austriac Erste, are active de peste 17,2 miliarde euro si o retea de 663 de unitati de retail (pentru populatie si microintreprinderi) si 48 de centre de afaceri corporate, dedicate in special IMM-urilor si companiilor mari.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: