Blue Air va introduce din 28 martie curse zilnice pe ruta Bucuresti - Timisoara si retur

Data publicarii: 04-02-2010 | Turism

Operatorul aerian low-cost Blue Air va introduce in orarul de vara (28 martie - 30 octombrie) curse zilnice pe ruta Bucuresti - Timisoara si retur, au anuntat reprezentantii companiei.

Pentru ruta Bucuresti - Timisoara, precum si pentru retur, compania Blue Air ofera patru zboruri in fiecare zi de luni - joi si trei zboruri in fiecare vineri. De asemenea, pasagerii Blue Air pot calatori pe aceasta ruta si in weekend, Blue Air punand la dispozitie un zbor pe ruta Bucuresti - Timisoara in fiecare dumninica si respectiv un zbor de retur catre Capitala in fiecare zi de sambata.

"Am ales o frecventa foarte mare, cu 3-4 zboruri pe zi, de luni-vineri si cu zboruri de weekend, pentru a deservi grupuri cat mai variate de pasageri. Calatorii de business isi pot planifica acum un drum dimineata cu intoarcere seara. De asemenea, orarul se preteaza si pentru excursiile de weekend. Ne dorim sa mentinem aceeasi strategie, cu zboruri cat mai dese, pentru toate conexiunile domestice. Vom prelua astfel foarte mult din traficul rutier", a declarat directorul general al Blue Air, Adrian Ionascu

Tot incepand cu orarul de vara (28 martie - 30 octombrie), Blue Air ofera zboruri zilnice pe ruta Bucuresti - Cluj Napoca. Ca directie strategica pentru 2010, compania Blue Air vizeaza consolidarea retelei de zboruri domestice. In prezent, Blue Air are doua baze de operare in tara (Bucuresti si Bacau) si este prezenta pe 8 aeroporturi interne: Arad, Bacau, Bucuresti, Constanta, Cluj Napoca, Sibiu, Suceava si Timisoara. In 2010 compania intentioneaza sa deschida o baza de operare in Sibiu. 

Blue Air este autorizata sa efectueze zboruri regulate interne si internationale de pasageri, zboruri de tip charter la cerere si transporturi cargo.

In prezent, Blue Air opereaza 11 aeronave: 9 avioane Boeing 737 si doua aparate SAAB 340. Flota Boeing 737 numara: trei aeronave seria 737 - 300, doua aeronave seria 737 - 400, o aeronava seria 737-500 si  trei aeronave 737 - 800 Next Generation, cu capacitati intre 126 si 189 de locuri. Cele doua avioane SAAB 340 au o capacitate de 33 de locuri fiecare.

Compania a semnat in 2008 contracte pentru achizitionarea a cinci avioane Boeing 737 Next Generation (doua aeronave din seria 800 si trei din seria 900), care vor deservi zborurile Blue Air.

Pentru anul 2009, compania Blue Air a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 140 de milioane de euro si peste 1,7 milioane de pasageri.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: