News Corp a inregistrat profit de 254 milioane de dolari in ultimele trei luni din 2009

Data publicarii: 04-02-2010 | Media

Imperiul media News Corp, condus de Rupert Murdoch, a realizat un profit net de 254 milioane de dolari in ultimele trei luni ale anului 2009, ajutat de succesul filmelor Twentieth Century Fox in industria cinematografica si de reteaua de televizune Fox, potrivit The Guardian.

In ultimele trei luni din 2008, News Corp inregistra pierderi de 6,4 miliarde de dolari, dupa o depreciere uriasa a activelor. Profitul studioului de film al companiei, Twentieth Century Fox, care a produs "Avatar", a crescut de asemenea, in ultimele trei luni ale anului 2009, de la 112 la 324 milioane de dolari.

Murdoch a anuntat, luni, ca va impune in curand taxe de acces pentru toate site-urile publicatiilor News Corp, inclusiv The Times, The Sun si News of the World, si a dezvaluit ca se afla in discutii avansate cu producatori de dispozitive portabile, in legatura cu un model de taxa care sa permita consumatorilor sa acceseze continut media cand si unde vor.

Rupert Murdoch considera ca dispozitive precum tableta de internet iPad si e-book-ul Kindle nu vor avea succes fara continut de calitate. "Nu vor fi iubite si vandute fara creativitatea unor companii precum NewsCorp. iPad si Kindle sunt alimentate de continut, nu de baterii", a spus Murdoch.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: