ASSAI: 30% din service-urile auto se vor inchide in 2010 daca asiguratorii mai intarzie decontarea

Data publicarii: 05-02-2010 | Afaceri

Aproape o treime (30%) dintre service-urile auto vor intra in faliment in acest an, daca societatile de asigurari vor continua sa intarzie decontarea serviciilor, peste care se suprapune criza financiara, a declarat directorul ASSAI, Cristian Muntean.

Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI) a estimat ca in prezent sunt circa 3.000 de service-uri in Romania, dupa ce in 2009 s-au inchis circa 400 de service-uri auto din cauza intarzierii decontarii reparatiilor de catre companiile de asigurare.

"Intarzierea cu platile pentru decontarea serviciilor de reparatie facute in baza politelor RCA si Casco sunt in medie de 100.000 euro pentru un service, in cazul ASSAI", a mentionat Muntean, care a adaugat ca ASSAI reprezinta circa 400 de service-uri.

El a mai spus ca termenul mediu de plata al unui dosar de dauna de catre asigurator este de circa 60-65 de zile. Muntean sustine ca, potrivit legii, plata ar trebui sa se faca in 15 zile de la depunerea ultimului document in dosarul de dauna, insa asiguratorii au la dispozitie 90 de zile sa investigheze un dosar de dauna.

Directorul ASSAI a mai spus ca peste 70% dintre asiguratori intarzie decontarea serviciilor, motiv pentru care service-urile sunt nevoite sa se imprumute la banci ca sa acopere costurile cu reparatiile.

ASSAI a anuntat in aceasta saptamana ca luni, 8 februarie, va organiza un miting de protest intre orele 11 si 12 in fata sediului central al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), acuzand cresterea "nejustificata a tarifelor RCA".

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: