Bursa a raportat pentru 2009 un profit preliminar de 8 milioane lei, peste estimarile initiale

Data publicarii: 07-02-2010 | Bursa

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a obtinut anul trecut un profit preliminar de 8 milioane lei (1,9 milioane euro), in scadere cu un sfert fata de rezultatul realizat in 2008, in contextul in care veniturile s-au comprimat cu 17%, potrivit datelor transmise de oficialii institutiei.

"Declaratiile mai vechi in legatura cu profitul au fost pe baza situatiilor mai vechi, de la sfarsitul anului trecut, dar astazi am primit o alta situatie financiara preliminara, care probabil va fi foarte apropiata de cea pe care o vom prezenta actionarilor", a declarat directorul general al Bursei, Anca Dumitru.

In 2008, operatorul de piata raportase un profit net de circa 10,6 milioane lei.

Rezultatul Bursei a fost puternic influentat in 2008, dar si anul trecut de scaderea dramatica a rulajelor. Totusi, profitul este peste estimarile initiale, in conditiile in care BVB a operat o politica de reducere agresiva a costurilor.

Bursa de la Bucuresti a atras in 2009 venituri totale preliminare de 23,5 milioane lei, cu 17% mai mici decat incasarile din 2008, de 28,3 milioane lei. Pe de alta parte, BVB a inregistrat o cifra de afaceri de 12 milioane lei.

Initial, oficialii BVB anuntasera un profit de 6,8 milioane lei pentru 2009, in scadere cu 36% fata de nivelul din 2008, din cauza lichiditatii reduse pe piata de actiuni.

"Cel mai mare impact asupra profitului a avut-o reducerea valorii tranzactionate. In plus, am mai aplicat si o reducere cu 10% a anumitor comisioane, in 2009, si am suspendat si unele tarife de procesare si admitere la tranzactionare", declarase in ianuarie Anca Dumitru, directorul general al Bursei.

NewsIn