Aviva Investors lanseaza un fond de indice, ce cuprinde cele mai lichide 25 de companii de la BVB

Data publicarii: 09-02-2010 | Bursa

Aviva Investors Romania, membra a grupului britanic Aviva, lanseaza un fond deschis de investitii, care urmareste indicele BET-XT (Bucharest Exchange Trading Extended Index), care cuprinde cele mai lichide 25 de companii tranzactionate la bursa, inclusiv SIF-urile, a anuntat compania.

Aviva Investors XT Index este primul fond de indice din portofoliul Aviva Investors Romania. Fondul se adreseaza investitorilor cu aversiune scazuta la risc, persoanelor care inteleg mecanismele de functionare ale pietelor bursiere, dar care nu au timpul sau experienta necesare pentru a derula operatiuni pe aceste piete, se mentioneaza in comunicat.

"Lansarea fondului Aviva Investors XT Index reprezinta completarea ofertei cu un produs atractiv pentru ambele categorii de clienti (institutionali si de retail), fondul oferind posibilitatea accesarii pietei locale de capital la costuri foarte reduse", a declarat directorul general al companiei, Eugen Voicu, care a adaugat ca investitia in acest fond asigura o expunere pe cele mai lichide societati tranzactionate la bursa din Bucuresti.

Societatea de administrare a stabilit un comision de subscriere de 1% din suma subscrisa, pentru sume subscrise mai mici de 30.000 lei, si de 0%, pentru sume subscrise ce depasesc 30.000 lei. Comisionul de subscriere este redus la jumatate
(de la 1% la 0,5% din suma subscrisa), in cazul in care investitia este facuta prin intermediul platformei de tranzactionare online de unitati de fond, pe care Aviva Investors Romania o pregateste.

Politica de investitii a fondului consta in corelarea intr-o proportie de cel putin 90% cu structura indicelui BET- XT, printr-o administrare prudentiala, bazata pe diversificarea si diminuarea riscului, potrivit companiei.

Aviva Investors Romania recomanda ca investitiile in acest fond sa fie facute pentru o durata de cel putin 60 de luni pentru a obtine randamente relevante, dar si pentru a acoperi eventualele perioade de evolutii nefavorabile la bursa, potrivit companiei.

Aviva Investors Romania are in prezent in administrare 11,5 milioane euro, distribuite in opt fonduri mutuale, dintre care cinci
deschise, fiecare dintre ele orientat catre alt tip de investitii: Aviva Investors (AI) Intercapital (fond de actiuni), Ai XT Index (fond de indice), AI Capital Plus (fond diversificat), AI Orizont (fond de venituri fixe si obligatiuni) si AI Tezaur (fond monetar), precum si trei fonduri inchise de investitii: AI Everest, AI Leader si AI Properties RO.

Grupul Aviva este prezent pe piata din Romania prin Aviva Asigurari de Viata, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat si Aviva Investors Romania.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: