Hass, director ANAF: Primim declaratiile anuale si fara semnatura consultantului fiscal

Data publicarii: 09-02-2010 | Finante-Banci

ANAF primeste toate declaratiile anuale de profit (Formularul 101), chiar daca n-au pe ele semnatura obligatorie a consultantului fiscal, asa cum prevede Codul de procedura fiscala, a spus aseara, in exclusivitate pentru MONEY.ro, directorul directiei Mari Contribuabili din ANAF, Andrei Haas.

"Primim toate declaratiile. Chiar daca n-au semnatura consultantului fiscal. Sigur, vom trimite o notificare cum ca n-au avut semnatura pe declaratie. Dar luam declaratiile si le procesam. Drept dovada, putem emite si decizii de executare daca este ceva in neregula. Oricum, in cateva zile legislatia va fi schimbata si nu vor mai fi probleme cu aceasta semnatura", a declarat aseara Andrei Haas.

Oricum, firmele nu pot fi sanctionate daca depun declaratia fara semnatura unui consultant fiscal, pentru ca legislatia nu prevede nici o pedeapsa pentru acest lucru. Pentru situatia in care contribuabilii persoane juridice depun declaratiile fiscale anuale fara certificarea lor de catre un consultant fiscal, nu sunt prevazute sanctiuni contraventionale", a confirmat, ieri, pentru MONEY.ro, Directia de Comunicare a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: