Toyota Romania recheama in service 12.500 masini cu posibile defectiuni la pedala de acceleratie

Data publicarii: 10-02-2010 | Auto

Toyota Romania va rechema in service 12.500 de vehicule care ar putea avea defectiuni la pedala de acceleratie, costurile urmand sa fie suportate de companie, a anuntat Toyota Romania.

Posesorii acestor vehicule vor primi scrisori de informare de la dealerii Toyota de la care si-au achizionat masina, prin care vor fi invitati pentru programari in service. Verificarea unei masini va dura aproximativ 30 de minute, se arata in comunicat.

Campania de rechemare este o masura preventiva ce are ca scop verificarea tuturor vehiculelor indicate de producator (Toyota Motor Europe), chiar daca posesorii acestor masini nu au identificat nicio problema la nivelul pedalei de acceleratie sau daca masina nu prezinta problema respectiva, a anutat compania.

Reprezentantii companiei sustin ca, in Romania, la fel ca in Europa, nu a avut loc niciun accident cauzat de eventuale disfunctionalitati la nivelul pedalei de acceleratie.

"Ne cerem scuze pentru disconfortul creat clientilor nostri. Ii asiguram ca, pentru noi, siguranta si satisfactia lor sunt mai presus de orice. De aceea initiem aceasta campanie preventiva de recall; in acest moment, preocuparea noastra cea mai mare este aceea de a solutiona cat mai urgent si eficient aceasta situatie si de a ne asigura ca toate masinile au fost verificate", a declarat directorul general al Toyota Romania, George Kyriazis.

La modelele ce vor fi rechemate in service exista posibilitatea ca pedala de acceleratie sa ramana blocata mecanic intr-o pozitie partial apasata sau sa revina lent la pozitia normala.

Procedura de remediere dezvoltata de inginerii Toyota include instalarea unei placute de otel in ansamblul pedalei de acceleratie, menita sa creeze un spatiu ce reduce frecarea din interiorul mecanismului, se mai arata in comunicat.

Toyota Romania mentioneaza ca, la nivel national, au fost comercializate sapte unitati din actuala generatie Prius, ce vor fi verificate in conformitate cu procedura stabilita la nivel international.

Grupul auto japonez Toyota va rechema in service 436.000 de autoturisme din modelele Prius, Sai si Lexus HS250h, dintre care 223.000 in Japonia si 150.000 in Statele Unite, din cauza unor defectiuni la sistemul de franare.

Acesta este al treilea val de rechemari in service din luna septembrie 2009, ceea ce afecteaza semnificativ reputatia companiei japoneze. Primele doua serii de rechemari au vizat in total peste 8 milioane de autoturisme la nivel mondial si au fost cauzate de probleme de acceleratie si de deplasarea presurilor auto.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: