Mihai Bogza: Dobanzile la credite vor ramane la un nivel ridicat si in perioada urmatoare

Data publicarii: 10-02-2010 | Finante-Banci

Dobanzile la credite ar putea sa ramana la un nivel ridicat si in perioada urmatoare, in ciuda masurilor de relaxare a politicii monetare, a declarat marti Mihai Bogza, presedintele BancPost, citat de HotNews.ro. El a precizat ca aceasta se datoreaza costului riscului de credit si a gradului ridicat de incertitudine cu privire la evolutia economiei.

"Exista un pericol real ca dobanzile sa nu scada conform asteptarilor, desi in ultima vreme s-au facut pasi importanti in acest sens. Majoritatea oamenilor se uita doar la costul resurselor, care este doar o componenta. As zice ca cea mai importanta componenta este costul riscului, care este foarte mare in momentul de fata, urmata de incertitudinea functionarii afacerilor companiilor cu credite", a spus Mihai Bogza.

Presedintele BancPost a aratat ca numarul creditelor acordate a scazut dramatic pe parcursul anului 2009, insa activitatea de creditare a bancii nu s-a oprit niciun moment. Astfel, BancPost a ales sa indrepte spre anumite sectoare mai putin afectate de criza, precum cel al alimentelor si bauturilor.

Integral in HotNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: