Lucian Croitoru renunta la candidatura in consiliul de supraveghere al Fondului Proprietatea

Data publicarii: 10-02-2010 | Actualitate

Consilierul guvernatorului BNR Lucian Croitoru a anuntat ca va renunta la candidatura pentru un loc in consiliul de supraveghere al Fondului Proprietatea, functie in care fusese propus de Ministerul de Finante si ar fi trebuit sa fie avizat de actionari in AGA de miercuri.

"Mi-am retras candidatura pentru consiliul Fondului si am informat si reprezentantii FP. Cand am acceptat acum cateva luni, imi propusesem sa grabim procesul de semnare a contractului cu Franklin Templeton, dar cum s-a facut acest lucru de catre Guvern, eu personal nu mai am niciun obiectiv acolo", a declarat Lucian Croitoru.

Ministerul Finantelor Publice a convocat in 10 februarie o adunare generala la Fondul Proprietatea (FP), pentru numirea unui nou consiliu de supraveghere, din care vor face parte fostul ministru de finante Gheorghe Pogea si consilierul guvernatorului BNR Lucian Croitoru.

Pe langa Pogea si Croitoru, Finantele au propus-o si pe Gratiela Iordache, cea care a preluat la sfarsitul lunii decembrie functia de presedinte al consiliului, dupa ce Mircea Ursache a renuntat la aceasta pozitie. De asemenea, actionarul majoritar vrea sa ii mentina in noul consiliu pe actualii membri Ene Dinga, Eduard Goean si Corin Trandafir. Un nume nou este in schimb economista Dumitrean Crinuta Nicoleta.

Tot la AGA din feburarie, vor fi aprobate rezultatele financiare pe 2009 si bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an. Totodata, pe ordinea de zi se afla si doua informari cu privire la stadiul listarii Fondului la Bursa si cel al semnarii contractului de administrare cu Franklin Templeton.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: