O firma din Arad fabrica lumanari decorative pentru Lamborghini si Benetton

Data publicarii: 11-02-2010 | Afaceri

La un atelier din localitatea aradeana Fantanele sunt fabricate lumanari decorative pentru constructorul de autoturisme Lamborghini si compania italiana de imbracaminte si accesorii Benetton, dupa ce anii trecuti au fost produse aici lumanari pentru concernul Gucci.

Cereria Ronca din Fantanele este proprietatea omului de afaceri italian Luigi Pisetta, care a cumparat in anul 2.000 o cererie veche din Italia si a transferat productia in atelierul din localitatea aradeana.

Conducerea atelierului spune ca 99 la suta din productie este destinata exportului in Italia, iar printre beneficiari sunt Lamborghini, Benetton si casa de moda Missoni.

"Lumanarile pentru Lamborghini sunt de culoare portocalie si au imprimata sigla firmei. Clientul a cerut ca lumanarile sa fie aromate cu parfum frantuzesc. Lumanarile fabricate pentru Benetton sunt parfumate si introduse intr-o sticluta speciala. Lumanarile celor de la Benetton sunt oferite drept cadouri clientilor firmei", a precizat Silvia Cheveresan, directorul atelierului Cereria Ronca, din Fantanele.

De asemenea, o parte dintre lumanarile fabricate pentru firmele straine sunt scoase in vanzare de acestea pe pietele externe, prin magazinele lor de prezentare.

Pana anul trecut, la Fantanele erau fabricate lumanari decorative si pentru cei de la Gucci, care au comandat lumanari de culoare neagra, care aveau lipite pe laturile exteriore dungi in culorile rosu, verde si negru. "Noi fabricam, lunar, peste 8 tone de lumanari, din care peste 50 de kilograme sunt cele pentru Lamborghini si Benetton. O lumanare decorativa fabricata in atelierul din Fantanele se vinde in Italia cu pana la 150 de euro", a mentionat Cheveresan.

Printre alte modele care se produc la Fantanele se numara lumanarea semiluna, care a fost comandata de un producator de tuica, lumanarile in forma de floare, care in momentul in care se aprind incep sa se deschida, lumanarile cu sticla de Murano. Pentru restaurantele italiene se mai produc lumanari in forma de bambus, de platou de pizza, de vas cu flori sau de ibric.
Lumanarile care la finalul procesului tehnologic nu sunt considerate de buna calitate pentru export sunt topite, impreuna cu rebuturile, si se folosesc pentru lumanarile torta - "Torce a vento" -, care sunt rezistente la intemperii si sunt utilizate la semnalizarea accidentelor de pe autostrazile din Italia.

Materia prima pentru realizarea lumanarilor decorative de la Fantanele este importata din occident. Omului de afaceri Luigi Pisetta mai detine in Italia un salon de cosmetica si o companie de constructii.

NewsIn