Banda de falsificatori de bani, coordonata dintr-o inchisoare de maxima securitate

Data publicarii: 11-02-2010 | Finante-Banci

La capatul a mai bine de o jumatate de an de supraveghere, filaje si interceptari telefonice si ambientale, politistii si procurorii anti-crima organizata din Brasov si Harghita - spijiniti de ofiterii SRI Brasov - au reusit sa anihileze o banda de falsificatori de bani, a carei activitate era coordonata de ... un puscarias. Acesta se afla intr-o inchisoare considerata "de maxima securitate" - Penitenciarul Miercurea Ciuc!

Pe nume Parvu Stelian, 36 ani, din Fagaras, acesta ispaseste o condamnare de 13 ani de puscarie pentru trafic de persoane si de droguri, infractiuni comise impreuna cu sotia sa, Parvu Elena Augustina, 28 ani, condamnata si ea la 6 ani de inchisoare, pentru complicitate. Numai ca, in cursul procesului, judecatorii de sub Tampa au considerat ca ispravile ei nu sunt atat de grave incat sa justifice arestarea preventiva, astfel ca, dupa pronuntarea sentintei, infractoarea n-a mai fost de gasit, fiind data in urmarire generala. I s-a dat de urma abia dupa ce politistii si procurori au avut primele indicii ca, la ordinul sotului sau inchis la Penitenciarul de Maxima Siguranta Miercurea Ciuc, femeia se "recalificase", punand pe picioare o banda de falsificatori de bani din care mai faceau parte alti doi brasoveni, Raileanu Nicolae, 38 ani, si Moasa Mirabela, 28 ani, plus un harghitean pe nume Koloty Hammer, 31 ani, din Miercurea Ciuc.

La perchezitiile efectuate la domiciliile celor patru, anchetatorii au descoperit atat arsenalul informatic ultraperformant si hartia de foarte buna calitate folosite de infractori la falsificarea banilor - cu predilectie a cupiurilor de 200 si 500 de lei - cat si o "sarja" de 50 de bancnote de 500 de lei masluite si aproape 6000 de lei "buni", acestia din urma proveniti din recenta plasare pe piata a altor doua "loturi" de falsuri, unul de 30 de bancnote de 200 lei si celalalt de 66 de bancnote de 500 lei.

Integral in Gandul