Afacerile retailerului Altex au scazut anul trecut cu 49%, la 180 milioane euro

Data publicarii: 11-02-2010 | Afaceri

Retailerul de electronice, electrocasnice si IT & C Altex a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 180 milioane de euro, in scadere cu 49% fata de vanzarile din anul anterior, care au fost de 344 milioane de euro, a comunicat compania.

Reprezentantii companiei au precizat ca vor continua si in acest an procesul de reducere a costurilor, demarat in 2009. "Procesul de reducere a costurilor operationale va continua si in 2010, estimam o scadere de 9% suplimentara anului 2009", spun reprezentantii Altex.

Altex are in plan in 2010 sa cresca salariul angajatiilor cu 10%, sa implementeze un program de stimulare si sa aduca un plus de valoare angajatilor, prin programe de training si coaching.

Retailerul de electronice, electrocasnice si IT&C anunta ca in acest an nu intentioneaza sa inchida magazine. "Avem in plan deschiderea a 2-3 magazine, cel mult cinci unitati. Urmatorul magazin Altex pe care il vom inaugura va fi la Arad, la Atrium Mall", au mentionat reprezentantii Altex Romania.

Suprafata comerciala totala a retailerului Altex se ridica in prezent la aproximativ 85.000 metri patrati. Altex Romania este actionar majoritar in companiile Complet Electro Serv SRL - compania producatoare de echipamente IT, Cometex SA - compania de real estate si Credex SA - compania de credite de consum, unde 30% din actiuni sunt detinute de Raiffeisen Bank.

In prezent, Altex Romania are un numar de 1.400 de angajati. Principalii competitori ai retailerului pe piata autohtona de electronice, electrocasnice si IT&C sunt Flamingo si Domo.

NewsIn