Fuziunile in cadrul UE ating un nivel record in anul 2006

Data publicarii: 24-08-2006
Un numar record de companii vor solicita permisiunea Comisiei Europene pentru a fuziona, anul acesta, in cazul in care se mentine tendinta actuala, acest numar depasind valul de fuziuni care au avut loc in anul 2000, au aratat, miercuri, datele statistice ale Comisiei Europene, transmite Reuters. Estimarile arata, pentru anul in curs, o crestere la 357 de fuziuni. Acestea ar putea fi depasite, deoarece companiile incearca sa obtina aprobarea UE, pentru afacerile planificate in viitor, pana la sfarsitul anului, ceea ce inseamnna ca in lunile octombrie si noiembrie, tendinta de crestere a numarului fuziunilor se va accentua.

Volumul fuziunilor din Europa a depasit valul din anul 2000, cand explozia industriei internet a permis companiilor sa isi extinda afacerile, profitand de existenta pietelor cumparatoare. 

Numarul fuziunilor a scazut la 212, in anul 2003, iar in anul 2004, acest numar a ajuns la numai 249, cu toate ca UE s-a extins cu zece noi tari membre in anul respectiv.

Comisia analizeaza marile fuziuni internationale, pentru firmele care isi desfasoara activitatea in UE.

Fuziunile mai mici sunt supuse analizei agentiilor nationale.

Una dintre marile fuziuni din acest an consta in achizitionarea companiei Arcelor de catre Mittal, pentru a crea cea mai mare companie mondiala din industria otelului. O alta mare fuziune, aflata inca in stadiu de negocieri, este cea dintre companiile Gaz de France si Suez.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: