Portretul ideal al angajatului pe timp de criza. Absolventii nu sunt doriti

Data publicarii: 15-02-2010 | HR/Cariere

Tinerii care se pregatesc sa termine facultatea in 2010 ar fi bine sa se mai apuce de inca o scoala, pentru ca anul acesta angajatorii privati cauta in special persoane cu state vechi intr-un anumit domeniu.

Vechimea nu este insa neaparat un argument in fata patronilor daca aspirantul la un post nu vine cu un portofoliu impresionant, dar si cu rezultatele concrete ale colaborarilor anterioare. "Angajatorii cauta cu predilectie persoane cu un grad mare de calificare si cu o bogata expertiza in variate domenii. Iar daca acesti oameni sunt dispusi sa munceasca pe niveluri salariale inferioare pregatirii lor sau sa detina mai multe functii prin cumul, atunci avem profilul dorit de angajatori pentru aceasta perioada de criza", a declarat pentru Gandul Corina Diaconu, directorul general al ABC Human Capital, companie specializata in recrutarea de personal.

Desi din start nu multi romani pot satisface astfel exigentele patronilor, se mai cer in plus si alte calitati. Angajatorul se uita si la calitatile personale ale solicitantului - integritate, responsabilitate, dinamism, pasiune. Profilul candidatului ideal pare o simpla insiruire a unor calitati abstracte, in realitate patronii chiar tin cont de ele pe timp de criza, spun expertii in resurse umane.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: