Isterie in randul proprietarilor de locuinte din Romania, creata de Prima Casa

Data publicarii: 15-02-2010 | Imobiliare

Programul "Prima Casa" continua sa fie o oportunitate pentru propietarii de locuinte din Romania care au scos peste 4.000 de locuinte cu preturi sub 60.000 de euro la vanzare in primele zece zile ale lunii februarie, cele mai multe in Bucuresti, peste 950 si in judetul Brasov, aproape 350 de imobile, potrivit unui studiu al site-ului imobiliar MagazinulDeCase.ro.

Compania a realizat un top al judetelor unde au fost scoase la vanzare de catre proprietari cele mai multe imobile cu pretul sub 60.000 de euro, in perioada 01.01.2010 - 10.02.2010, in contextul celor mai recente anunturi ale autoritatilor legate de programul "Prima Casa". In total in Romania, in 41 de judete si Bucuresti 4.033 de oferte se incadreaza in acest plafon, reiese din comunicatul caompaniei, remis, redactiei.

Ce se intampla daca vor creste garantiile de stat

Ultimele anunturi din partea autoritatilor spun ca limita garantiilor guvernamentale stabilita prin programul "Prima Casa" va fi mentinuta la 60.000 euro pentru locuinte deja finalizate, dar va fi majorata la 70.000-75.000 euro pentru case care urmeaza sa fie construite, pentru imobile noi urmand sa fie majorat si plafonul total al garantiilor. Modificarile urmeaza sa fie adoptate saptamana viitoare de Guvern. Programul "Prima Casa" prin care statul garanteaza creditele imobiliare contractate de persoanele fizice, in limita unui plafon de garantare de un miliard euro, a fost introdus de Guvern la mijlocul anului trecut.

Contactati de Curierul National, reprezentantii portalului de imobiliare, au spus ca nu cred ca proprietarii vor reactiona, in cazul majorarii garantiilor de la stat. "Noi nu credem ca preturile vor creste, odata cu aplicarea noului plafon de creditare, in cadrul programului "Prima Casa". MagazinulDeCase anticipeaza o astfel de evolutia a ofertelor in conditiile in care se asteapta o stabilizare a pietei in acest an", a declarat pentru Curierul National, Camelia Enachioiu, reprezentant al site-ului.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: