Morgan Stanley: Bulgaria si Romania se confrunta cu cele mai mari riscuri in urma crizei din Grecia

Data publicarii: 15-02-2010 | Economie

Bulgaria si Romania se numara printre tarile care se confrunta cu cele mai mari riscuri in urma crizei din Grecia, in conditiile in care bancile grecesti au investit masiv in Europa Centrala si de Est, arata un raport al Morgan Stanley, citat de Bloomberg.

"Bancile grecesti vor incerca sa se retraga din modelul extern de finantare pentru subsidiarele din Europa Emergenta si sa incerce sa isi sporeasca baza locala de depozite mai rapid decat imprumuturile", se arata in raport.

In ultima instanta, ar putea chiar sa inceteze sa acorde noi credite, pentru o perioada, sustin analistii Morgan Stanley.

Drept urmare, economiile din Europa Centrala si de Est s-ar putea confrunta cu o reducere severa a creditarii, ceea ce ar putea afecta revenirea lor economica. Bulgaria si, la un nivel mai mic, Romania se confrunta cu cele mai mari riscuri.

Principalele subsidiare de banci grecesti din Romania sunt Bancpost, Banca Romaneasca, Piraeus Bank Romania, Emporiki Bank, Alpha Bank, ATEbank Romania si Marfin Popular Bank.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: