Inchirierea rochiilor - o afacere care merge si pe timp de criza

Data publicarii: 16-02-2010 | Afaceri

"Cu ce ma imbrac?" - o intrebare pe care femeile si-o pun foarte des si de a carui raspuns depinde reusita unei seri. Si ce poti face cand vrei sa fii cocheta, dar nu iti permiti sa cumperi o alta rochie de fiecare data cand participi la un eveniment? Simplu o inchiriezi!

E ca si cand ai imprumuta din dulapul unei prietene, doar ca ai la dispozitie mult mai multe modele.

"Am inceput afacerea in urma cu trei ani si cred ca am fost primii pe piata. Ideea mi-a venit cautand o solutie practica pentru doamnele care merg la multe evenimente. Nu poti purta aceeasi rochie, dar nu poti nici sa iti transformi sifonierul intr-o colectie de rochii de seara. Astfel, poti fi superba ori de cate ori vei participa la diferite ocazii sau intr-o anume seara, fara sa cumperi o tinuta noua", spune Marina Guja, proprietara unei firme care inchiriaza rochii.

Outfit de fite cu bani putini

Pe langa faptul ca poti face economii, inchirierea unei rochii iti da ocazia de a purta creatii de designer pe care altfel nu le-ai putea imbraca.

"Rochiile noastre sunt importate din Italia si punem la dispozitia clientelor si creatii ale unor designeri cunoscuti. Preturile variaza in functie de model, de la 100 la 550 de lei. Se face un contract de inchiriere si poti avea orice tinuta pentru trei zile", spune Marina Guja, precizand ca nu a avut niciodata probleme la returnarea rochiilor.

Sunt insa si firme care, pe langa pretul de inchiriere, cer o garantie cuprinsa, spre exemplu, intre 150- 250 de euro in functie de model. Garantia se achita pentru a avea siguranta ca rochia va fi adusa inapoi la timp si se restituie in momentul in care tinuta este returnata. Daca tinuta a fost deteriorata in momentul purtarii se poate opri o parte din aceasta suma.

De la XS la XXL

Inchirierea rochiei este o solutie si pentru femeile care isi gasesc mai greu vestimentatie pe masura. Firmele de inchirieri au tinute in masuri care se gasesc mai greu pe piata si pot face orice femeie sa se simta bine in pielea ei.

De asemenea, au si vestimentatie pentru copii. Spre exemplu, inchirierea rochitelor pentru varste intre trei si 14 ani costa de la 65 la 110 lei.

Un avantaj al afacerii cu rochii inchiriate este ca merge bine si in vreme de criza, cand oamenii sunt mai atenti la cheltuieli.

"Afacerea noastra are doua componente - inchirierea si vanzarea rochiilor de ocazie, astfel ca am putut observa orientarea femeilor catre inchiriere. Am sesizat aceasta tendinta din septembrie 2008 si ne-am adaptat cererii", spune Marina Guja.
Pentru a atrage clientele, firmele au pachete prin care, odata cu inchirierea rochiei de mireasa, ofera gratuit tinuta pentru cununia civila sau pentru domnisoarele de onoare.
Doamnele nehotarate pot veni sa probeze tinutele si pot beneficia de sfaturile unui consultant de stil.

Absolut toate rochiile se pot modifica in functie de cerintele clientei, atat timp cat nu sunt modificari radicale, care pot afecta modelul initial. Modificarile sau curatarea nu presupun costuri suplimentare, iar clientele fidele au parte si de un discount.

Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: