Romanii au dat pe televizoare si frigidere cat o transa de la FMI

Data publicarii: 16-02-2010 | Actualitate

Romanii au cumparat anul trecut televizoare, frigidere, calculatoare, aparate foto, console si alte produse similare in valoare de 1,42 miliarde euro, la jumatate comparativ cu 2008.

Valoarea este aproximativ echivalenta cu nivelul transei a treia pe care Romania o va primi de la Fondul Monetar International. In ultimul trimestru din anul trecut, piata romaneasca a bunurilor de folosinta indelungata a ajuns la 442 milioane de euro, in scadere cu 43 % fata de acelasi interval din anul precedent, dupa cum releva un studiu realizat de GfK Temax Romania.

 Documentul arata ca in ultimele luni din anul trecut, chiar daca acesta a fost unul de criza, romanii s-au inghesuit sa isi achizitioneze, printre altele, console video. "Vanzarile din perioada Craciunului au transformat sectorul electrocasnice in cel mai dinamic dintre toate sectoarele monitorizate in cadrul GfK Temax.

Vanzarile din trimestrul patru 2009 au totalizat 93 milioane de euro, indicand un salt mare, de 66%, in comparatie cu trimestrul precedent al aceluiasi an", se mentioneaza in studiul GfK, care adauga ca, "in mod remarcabil", consolele video au inregistrat cea mai mica scadere in cadrul sectorului de produse electronice.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: