A inceput actiunea nationala de lichidare a stocurilor de alcool si tutun din duty-free-uri

Data publicarii: 16-02-2010 | Actualitate

Autoritatile au demarat actiunea de verificare a magazinelor tip duty-free din 10 judete aflate la frontiera non-UE a tarii, cu scopul de a identifica si supraveghea aplicarea ordinului privind lichidarea stocurilor de bauturi alcoolice si tutun, au declarat oficiali ai IGPR.

Potrivit Ordinului nr. 99/2010 al Ministerului Finantelor, emis cu scopul de a opri contrabanda, duty-free-urile trebuie ca, incepand cu 12 februarie, sa lichideze in cel mult 45 de zile stocurile de alcool si tutun. 

La actiune participa politisti, politisti de frontiera, angajati din vama si din Garda Financiara.

Potrivit bilantului prezentat pe 1 februarie de Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, traficul ilegal cu tigari a luat o amploare deosebita in ultimii ani la frontierele Romaniei, traficantii mizand pe "profitul" impresionant pe care il pot obtine din comercializarea "la negru" atat pe pietele de desfacere din tara noastra, cat mai ales pe cele din Occident, unde pretul unui pachet de tigari este de 4 ori mai mare decat in Romania. In aceste conditii, Vasile Blaga a declarat ca a propus Ministerului Finantelor Publice un proiect prin care sa se interzica vanzarea de tigari in duty-free-urile care apartin de Romania.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: