UNSAR va trimite in martie autoritatilor o scrisoare despre deductibilitatea in asigurarile de viata

Data publicarii: 17-02-2010 | Finante-Banci

Membrii Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR) vor transmite autoritatilor, cel mai probabil in a doua saptamana din martie, scrisoarea referitoare la deductibilitatea in piata asigurarilor de viata, a declarat vicepresedintele Uniunii, Cornelia Aurelia Coman.

"Membrii UNSAR se vor intalni saptamana viitoare pentru a finaliza scrisoarea catre autoritati privind deductibilitatea in piata de asigurari de viata. Vom face o propunere concreta privind nivelul de deductibilitate care poate fi introdus. De asemenea, in scrisoare vom prezenta impactul pe care il va avea introducerea facilitatilor fiscale asupra bugetului de stat", a spus Coman, care detine si functia de director general al ING Asigurari de Viata.

Ea a adaugat ca membrii UNSAR sustin introducerea unei deductibilitati totale in limita a 400 euro/an atat pentru angajat, cat si pentru angajator, nivel similar pietei de pensii private facultative (pilon III).

Coman sustine ca introducerea facilitatilor fiscale pentru piata de asigurari de viata va aduce o serie de avantaje, printre care reducerea cheltuielilor cu protectia sociala si cresterea sustenabilitatii asigurarilor sociale. De asemenea, seful ING Asigurari de Viata sustine ca deductibilitatea in piata de asigurari de viata va stimula cresterea economica, intrucat se investeste si se aloca mai eficient capitalul.

In tarile din regiune, introducerea deductibilitatii pe aceasta piata a avut un impact important, a mai spus Coman. In Ungaria, piata de asigurari de viata a crescut cu 44% in primul an de la introducerea facilitatilor fiscale si cu 17% in al doilea an, iar in Grecia avansul pietei a fost de 31% in primul an si de 32% in al doilea an.

NewsIn