Marimile hainelor pentru romani nu au mai fost recalculate de 32 de ani

Data publicarii: 18-02-2010 | Diverse

Marimile hainelor pentru romani nu au mai fost recalculate din 1978, cu toate ca acestea s-au schimbat, iar producatorii de imbracaminte asteapta de peste trei ani un studiu in urma caruia sa se stabileasca noile masuri.

Presedintele Federatiei Patronale din Industria Usoara, Maria Grapini, a declarat, la Realitatea FM, ca Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Textile si Pielarie din Bucuresti a inceput abia acum un an studiul legat de noile masuri, cu toate ca Uniunea Europeana l-a solicitat inca din 2007. "Era vorba ca noi, in Romania, ne facem masuratori pentru a trece la masuri europene, pentru ca ceilalti au trecut de mult. Fiecare tara isi face, din doi in doi ani, masuratorile antropometrice, pentru ca dimensiunile corpului si proportia omului se schimba in timp (...) Noi, pentru a putea face export, trebuie sa ne intelegem si sa avem acelasi sistem dimensional, de marime", a explicat Grapini.

In prezent, firmele romanesti sunt obligate sa faca marimi diferite pentru export si pentru piata interna. In plus, lipsa unui tipar comun face ca fiecare firma sa aiba propriile masuri pentru haine.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: