Premierul Ungariei crede ca tara ar putea trece la euro in 2014, daca va mentine disciplina fiscala

Data publicarii: 18-02-2010 | International

Ungaria va putea adopta euro in ianuarie 2014, daca viitorul guvern va mentine disciplina fiscala, a declarat premierul, Gordon Bajnai, citat de Bloomberg.

Populatia si companiile pot beneficia de stabilitatea oferita de euro numai daca economia creste cu cel putin 4% pe an, intr-un ritm sustenabil, a mai spus Bajnai, intr-un articol publicat joi de cotidianul Nepszabadsag.

Prima tara din Uniunea Europeana care a primit ajutoare internationale in 2008 va organiza alegeri generale in luna aprilie, iar sondajele indica o victorie a partidului de opozitie, Fidesz. Guvernul minoritar condus de Bajnai a redus cheltuielile pentru a limita deficitul bugetar si pentru a reda increderea investitorilor.

"Daca urmam o politica economica de bun simt, am putea atinge o crestere economica anuala de 4% intre 2011 si 2014, ceea ce ar forma un excedent de 2.000 miliarde forinti (10 miliarde dolari) in urmatorii patru ani", a spus Bajnai.

Economia Ungariei s-a comprimat cu 6,3% in 2009 si este estimata sa se comprime cu 0,2% in acest an, inainte de a reveni pe crestere in 2011.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: