Bucurestiul - cel mai atractiv oras din Europa de Est pentru investitori

Data publicarii: 22-02-2010 | Afaceri

Bucurestiul este cel mai atractiv oras din Europa de Est pentru investitori, dar ocupa doar locul 18 intr-un top format din 25 de mari orase europene si realizat de revista britanica "fDi Magazine", editata de "Financial Times."

Capitala Romaniei ocupa prima pozitie intre cele mai atractive zece mari orase din Europa de Est, fiind urmat de Varsovia (Polonia), Budapesta (Ungaria), Praga (Cehia), Bratislava (Slovacia), Cracovia (Polonia), Kiev (Ucraina), Pilsen (Cehia), Brno (Cehia) si Wroclaw (Polonia). In timp ce Polonia si Cehia sunt prezente fiecare cu cate trei orase, Romania, Ungaria, Slovacia si Ucraina sunt reprezentate doar prin intermediul capitalelor.

In functie de eficienta costurilor pentru investitori, Bucurestiul conduce topul marilor orase europene, urmat de Sofia (Bulgaria), Harkov (Ucraina), Tbilisi (Georgia) si Dnepropetrovsk (Ucraina).

Romania domina clasamentul oraselor mici in functie de eficienta costurilor, cu patru prezente in top cinci. Astfel, Brasovul ofera investitorilor cea mai buna eficienta a cheltuielilor, urmat de Iasi si Timisoara, iar Constanta (locul cinci) a fost devansata de Kaunas (Lituania).

In randul oraselor foarte mici, Romania este reprezentata doar de Ploiesti, plasat pe locul cinci in functie de atractivitatea costurilor.

Integral in Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: