Paylogic: Numarul de angajati al firmelor din Romania a scazut cu 25% in 2009

Data publicarii: 23-02-2010 | HR/Cariere

Numarul salariatilor din mediul privat din Romania s-a micsorat anul trecut cu un sfert, iar volumul fondului de salarii brut s-a redus cu 18%, tendinta de scadere fiind observata si la inceputul acestui an, insa intr-un ritm mai temperat, potrivit unui studiu publicat marti de compania Paylogic.

Tot in 2009, numarul orelor de concediu medical s-a redus cu 30%, primele brute pe angajat aproape s-au injumatatit (-47%), iar numarul de ore suplimentare a scazut cu 74%.

Potrivit studiului derulat de Paylogic, in ianuarie 2010 numarul angajatilor s-a mai diminuat cu 18% fata de ianuarie 2009, volumul fondului de salarii brut, cu 5%, iar numarul orelor de concediu medical, cu 22%.

Pentru inceputul lui 2010 studiul indica si un alt semn pozitiv, anume ca nivelul primelor brute pe angajat s-a mentinut constant, iar cel al numarului de ore suplimentare a crescut cu 38%.

"Este posibil sa asistam la anumite semne de revigorare a pietei, din analiza facuta pentru perioada august-decembrie 2009, reiesind ca s-a inregistrat o scadere a numarului de angajati de numai 3%, rezultand de aici nu numai faptul ca firmele au disponibilizat masiv in prima parte a anului 2009, dar si o crestere a primelor brute per angajat de aproape 1% si a salariului mediu brut de 8%, fapt ce poate arata o revigorare a vanzarilor", sustine Paylogic.

"Dar, din cadrul aceleiasi comparatii reiese si faptul ca, pentru perioada analizata, numarul de ore suplimentare a scazut in ultima parte a lui 2009 cu 18%, ceea ce poate fi un semn ca revigorarea economica se poate lasa asteptata", se mai arata in studiu, care a luat in calcul aproximativ 16.500 angajati din peste 125 de firme private din toate zonele geografice ale Romaniei.

Paylogic este o companie specializata in oferirea de servicii profesionale de externalizare a salariilor si administrare de personal, infiintata in 2001. In prezent, compania are sediul central in Bucuresti, avand si alte 4 birouri locale, in Cluj, Medias, Sibiu si Timisoara.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: