CNVM a avizat prelungirea programului Sibex pana la 19, pentru contractul futures pe Dow Jones

Data publicarii: 25-02-2010 | Bursa

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat prelungirea programului de tranzactionare al Bursei din Sibiu (Sibex), pana la ora 19, pentru contractul futures avand ca activ suport indicele american Dow Jones denominat in lei, potrivit comunicatului transmis de operatorul de piata.

Conducerea Sibex va decide data de la care va fi aplicat noul program de tranzactionare.

"Contractul futures pe indicele Dow Jones denominat in lei a avut, in doar o luna de la lansare, o evolutie spectaculoasa, ajungand pe locul secund in topul de lichiditate si devenind cel mai de succes produs lansat de Sibex in ultimii patru ani. Prelungirea programului sau de tranzactionare pana la ora 19,00 va insemna o posibilitate mai mare de corelare cu piata americana si cu perioada de varf a acesteia sub aspectul lichiditatii, fapt care speram sa duca la cresterea si mai puternica a volumului pe acest produs", a spus presedintele Sibex, Teodor Ancuta.

De asemenea, CNVM a aprobat specificatiile contractului futures pe indicele Dow Jones, denominat in dolari, dar programul de tranzactionare pentru acest produs va fi deocamdata pana la ora 17.

"De asemenea, lansarea contractului pe acelasi indice, dar denominat in dolari, este o masura care vine in sprijinul investitorilor care tranzactioneaza indicele american si pe pietele externe si care doresc sa elimine din ecuatie riscul de schimb valutar. Consideram ca si DEDIJA_USD va avea un impact la fel de puternic in piata ca si DEDIJA_RON", apreciaza seful Sibex.

Potrivit comunicatului transmis de Sibex, data de la care vor fi posibile tranzactiile cu noul instrument financiar denominat in dolari va hotarata de consiliul de administratie.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: