Pogonaru (AOAR): Cresterea TVA si a cotei unice va alunga investitorii straini din Romania

Data publicarii: 25-02-2010 | Afaceri

Cresterea TVA si a cotei unice va alunga investitorii straini din Romania si va duce la cresterea somajului, insa in acelasi timp Guvernul ar trebui sa se gandeasca la schimbarea sistemului de impozitare, a spus joi presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Florin Pogonaru.

"Nu putem face acum o crestere a TVA, daca dorim sa mentinem locurile de munca, iar daca vrem sa avem investitori in Romania trebuie sa avem cota unica la acelasi nivel. Trebuie, insa, sa recunoastem ca trebuie sa schimbam nivelul de impozitare in Romania", a precizat Pogonaru.

Presedintele AOAR a atras atentia ca exista riscul generarii unui "somaj endemic, daca vor fi mentinute lozincile de tipul: consumul este rau".

"Daca nu vom fi atenti la consumul intern distrugem lantul producatorilor locali. De exemplu, in discutiile avute cu Dacia anul trecut acestia erau ingrijorati ca o scadere accentuata a vanzarilor in Romania ar duce la distrugerea lantului producatorilor locali. Erau preocupati de faptul ca exista riscul sa nu mai poata functiona timp de un an in cazul in care le cade un furnizor intern", a explicat Florin Pogonaru.

El a adaugat ca "firmele care exporta o duc bine in acest moment, in timp ce firmele care produc pentru piata interna se confrunta cu mari probleme".

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: