O companie americana va investi 300 mil. dolari in Romania in domeniul echipamentului industrial

Data publicarii: 26-02-2010 | Afaceri

O companie americana va investi in viitorul apropiat 300 mil. dolari in Romania, in domeniul echipamentului industrial, l-a informat Mark H. Gitenstein, ambasadorul SUA la Bucuresti, pe ministrul roman al economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu, in cadrul unei intrevederi.

Reprezentantul SUA nu a precizat numele companiei, insa a spus ca interesul companiilor americane pentru piata romaneasca se mentine constant.

De asemenea, in cadrul discutiilor, au fost analizate stadiul relatiilor economice bilaterale si domeniile de interes pentru cresterea investitiilor SUA in Romania, se arata in comunicatul emis de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA).

"La randul sau, ministrul Adriean Videanu i-a prezentat diplomatului american sectorul energetic din Romania, restructurat prin crearea celor doua companii energetice, Hidroenergetica si Electra, precum si etapele urmatoare in procesul de modernizare", se mai arata in comunicat.

Totodata, in cadrul intrevederii, Videanu a prezentat demersurile Guvernului roman pentru imbunatattirea mediului de afaceri, reducerea procedurilor birocratice, crearea unei fiscalitati atractive, transmitand ambasadorului Statelor Unite dorinta de a avea cat mai multe companii americane investitoare in Romania.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: