Vladescu: Eliminarea evaziunii fiscale este o prioritate, nu vom mari taxele si impozitele

Data publicarii: 02-03-2010 | Economie

Eliminarea evaziunii fiscale, care este o problema majora a Romaniei, mai ales in aceasta perioada de criza, reprezinta o prioritate, in conditiile in care guvernul nu intentioneaza sa majoreze taxele si impozitele, a declarat, marti, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.

"Eliminarea evaziunii fiscale constituie o prioritate a mandatului meu. Vom constitui un grup de analiza, sub coordonarea mea si a domnului Blejnar (seful ANAF, n.r.) pentru coagularea informatiilor din domeniul evaziunii fiscale si utilizarea lor coordonata, in vederea unei eficiente maxime. Sper sa fiti principalul nostru sprijin in realizarea veniturilor bugetare", a precizat Vladescu.

"Nu vrem sa majoram taxe si impozite", a mai spus ministrul finantelor, adaugand, totodata, ca exista si unele limite in ce priveste reducerea cheltuielilor bugetare, in conditiile in care aparatul de stat trebuie sa functioneze.

"Avem insa o rezerva enorma in zona evaziunii fiscale. Fara reducerea acesteia o sa avem mai putine sosele, alocatii mai mici, sanatate mai putina", a explicat Vladescu, cerandu-le inspectorilor fiscali sa nu aiba "niciun fel de intelegere pentru evazionistii fiscali".

La randul sau, premierul Emil Boc a precizat ca imunitatea fiscala trebuie sa dispara.

"Conceptul de imunitate fiscala nici in teorie, nici in practica nu trebuie sa mai existe in Romania", a declarat Boc, prezent la prezentarea raportului de activitate al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) pentru 2009.

Premierul doreste introducerea unui indicator de performanta a activitatii in domeniu, care sa aiba in vedere procesele verbale incheiate, sumele stabilite si cele incasate.

NewsIn