Bancile italiene Sanpaolo si Intesa vor discuta o posibila fuziune, saptamana aceasta

Data publicarii: 25-08-2006
Bancile Intesa si Sanpaolo IMI, ocupantele locurilor doi si respectiv trei, pe piata bancara din Italia, vor discuta o posibila fuziune la intalnirile de consiliu de la sfarsitul acestei saptamani, au anuntat, joi, reprezentantii acestora, citati de Reuters. Fuziunea acestor doua banci ar crea o noua unitate bancara in valoare de aproximativ 54 de miliarde de euro, a doua ca marime, la nivel national, dupa UniCredito. Declaratiile independente ale celor doua banci au fost urmate de luni de speculatii ale unei fuziuni, dupa ce Banca Italiei a incurajat aceasta operatiune de consolidare.

Valorile actiunilor celor doua banci au crescut. Pana la amiaza zilei de joi, actiunile Intesa au crescut cu 4,55%, pana la valoarea de 15,35 de euro pe unitate, ceea ce ridica valoarea capitalului acestei banci pana la peste 24 de miliarde de euro. Decizia reprezentantilor Intesa, de a lua in considerare o fuziune cu Sanpaolo, a fost luata dupa ce Capitalia, a patra banca a Italiei, a refuzat ofertele Intesa.

Valoarea actiunilor Capitalia a crescut, de asemenea, cu 2,82%, pana la 6,76 euro pe unitate.

Ziarul italian Il Sole 24 Ore a scris, joi, ca grupul Citigroup, care consiliaza banca Sanpaolo, a estimat ca Intesa ar fi candidatul ideal pentru o fuziune cu drepturi egale. Intesa, cu sediul la Milano, capitala financiara a nord-vestului Italiei si Sanpaolo, care isi are sediul in Torino, ar putea avea o serie de suprapuneri in activitati. Potrivit analistilor, Capitalia ar reprezenta o alegere mai facila pentru Intesa, din moment ce activitatea acesteia este concentrata in Roma, in partea de sud a Italiei.
 
Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: