Geoana spune ca a gresit cand i-a recomandat cumnatului sau sa nu se angajeze la o banca greceasca

Data publicarii: 04-03-2010 | Politica

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat miercuri ca declaratia prin care i-a recomandat lui Ionut Costea, cumnatul sau, sa nu se angajeze la o banca cu capital grecesc a fost o greseala.

"Da, am gresit. A fost o gluma deplasata. Dar intrebarea a fost legata de candidatura la presedintia PSD", a spus Geoana la Realitatea TV, insistand ca declaratia de atunci a fost facuta in calitate de sef al PSD, nu de presedinte al Senatului.

"Sunt declaratii in calitate de lider PSD si sunt declaratii ca presedintele Senatului. Am vorbit (recomandarea facuta lui Costea - n.r.) in calitate de candidat la presedintia PSD-ului, n-are nimic de-a face cu Senatul. Ai o obligatie de impartialitate ca presedintele al Senatului, deci nu poti sa ai declaratii in care sa faci miracole pentru ca trebuie sa pastrezi echilibrul institutiei pe care o reprezinti",  a aratat Mircea Geoana.

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat pe 18 februarie ca sfatul pe care il are pentru cumnatul sau, Ionut Costea, este sa plece de la Eximbank si sa-si gaseasca o alta slujba pentru a nu mai fi mereu atacat din cauza inrudirii cu el.

"Eu sunt convins ca se gandeste sa plece de la aceasta banca pentru ca, pana la urma, ce folos are sa apara pe televizoare si sa primeasca atacuri? Sunt convins ca isi va gasi un loc intr-o alta banca foarte buna pentru ca e un foarte bun profesionist. Ca dovada ca a fost presedinte de banca la banci occidentale din Romania. Pe bani frumosi, bravo lui! A fost secretar de stat la Ministerul Finantelor pe vremuri, in 97-98, cand eram noi in America, eu cu sotia mea. Dar sfatul meu si recomandarea mea ar fi catre el, pana la urma e viata lui, sa isi gaseasca o banca - sunt destule in Romania, dar nu una greceasca deocamdata - si sa isi vada de cariera si de viata lui", a spus presedintele Senatului la Antena 3.

In urma declaratiei lui Geoana, Adrian Vasilescu, consilier al Guvernatorului BNR,  a declarat pentru HotNews.ro ca l-a mirat afirmatia acestuia, fiindca in Romania nu exista banci grecesti, ci banci romanesti cu capital grecesc, care sunt supravegheate de BNR si care nu sunt in niciun fel atinse de problemele crizei din Grecia.

NewsIn