Mercedes-Benz F800 Style, un concept care rupe gura targului la Geneva

Data publicarii: 04-03-2010 | Auto

Mercedes a adus la Geneva conceptul F800 Style, care indica felul in care va arata viitoarea clasa CLS 2011. Masina are un design indraznet, lumini LED si usi care "pivoteaza si culiseaza". "Linia capotei in genul unui coupe si proportiile vehculului ii imprumuta un aspect sportiv stilat care reinterpreteaza design-ul Mercedes-Benz. Rezultatul este o impletire armonioasa a formei inovative cu functionalul care ii confera un stil maret si autoritate", a declarat Gorden Wagener, seful departamentului de design Mercedes-Benz, citat de www.worldcarfans.com.

La interior, cabina dispune de scaune usoare (construite din fibra de carbon si magneziu), elemente luxoase din lemn si o consola centrala interesanta. Sub capota, conceptul utilizeaza o platforma multi-drive care poate folosi o celula de combustibil sau un sistem hibrid. Potrivit Mercedes, "fiecare dintre sistemele de propulsie ocupa putin din spatiu odata instalate. Acest lucru se aplica in particular propulsiei electrice cu celula de combustibil, care a fost modificata de Mercedes pentru a fi compacta si puternica. Rezultatul compactarii se traduce printr-un spatiu interior generos pentru cei cinci pasageri".

Propulsia hibrida consta dintr-un V6 pe benzina (300 CP / 224 kW) si un motor electric de 109CP (81kW). In total, conceptul are o putere de 409 cai (305kW) si accelereaza de la 0 la 100 de kilometri pe ora in 4,7 secunde, in timp ce viteza maxima este de 249 km/h sau 121 km/h in modul electric. Dar cel mai important este consumul, de doar 2,9 litri la suta de kilometri. Modelul hibrid foloseste un acumulator lithiu-ion care poate fi reincarcat de la o priza obisnuita.

Antena3.ro