Deputatii germani indeamna Grecia sa vanda din insule pentru a-si finanta datoria

Data publicarii: 05-03-2010 | International

Deputatii germani au indemnat Grecia sa vanda insule pentru a-si finanta datoria, relateaza cotidianul de mare tiraj Bild, care rezuma ideea in "Va dam bani, ne dati Corfu", relateaza AFP.

"Statul grec trebuie sa renunte la participarea in companii si sa vanda proprietati funciare, precum insule locuite", a declarat pentru ziar deputatul liberal Frank Schaffler, din partidul FDP, aflat la putere.

Intrebat apoi de postul de televiziune N24, Schaffler a apreciat si ca finantarea Greciei este similara cu a da alcool unui alcoolic. "Grecii trebuie sa faca economii. De ani de zile cheltuie prea mult (...). Orice alta solutie ar insemna sa dai inca o sticla de snaps unui alcoolic. Nu schimba cu nimic problema dependentei", a spus Schaffler.

Deputatul partidului CDU, al Angelei Merkel, Marco Wanderwitz, considera ca, "daca Uniunea Europeana si deci Germania ajuta financiar Grecia, va trebui sa consimta sa ofere garantii in schimb". "Cateva insule ar putea face treaba", afirma deputatul.

Potrivit Ministerului grec al Turismului, Grecia numara circa 6.000 de insule, majoritatea nelocuite.

O companie privata din Hamburg (nordul Germaniei) incearca in prezent sa vanda o insula elena nelocuita pentru 45 de milioane de euro, subliniaza Bild.

In 1993, mai multi deputati germani au provocat o disputa cu Spania, sugerand ca Berlinul sa cumpere insula Mallorca, foarte apreciata de turistii germani.

Cancelarul Angela Merkel urmeaza sa il primeasca vineri pe premierul grec Giorgios Papandreou, al carui guvern a anuntat miercuri masuri de austeritate pentru reducerea deficitului sau public.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: