Aviva Fond de Pensii sustine ca va regla comisionul retinut in 2009 pentru contributiile clientilor

Data publicarii: 05-03-2010 | Finante-Banci

Aviva Fond de Pensii a anuntat ca va regla in termen de 30 de zile comisionul retinut in 2009 pentru contibutiile clientilor, conform instructiunilor arbitrului pensiilor private, dupa ce a fost sanctionata cu avertisment scris de catre Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Arbitrul pensiilor private a anuntat, miercuri, ca a sanctionat cu avertisment scris administratorul Aviva Fond de Pensii pentru depasirea limitei maxime aplicabile comisionului de administrare in perioada ianuarie - septembrie 2009, care este retinut de administrator din contributiile brute incasate.

Potrivit legii, comisionul care revine administratorului de fond este de maximum 2,5% din valoarea contributiei lunare virate de catre CNPAS pentru fiecare participant la fondul respectiv.

"Pentru participantii carora li se vireaza o suma impara intr-o anumita luna, in urma calcularii comisionului va rezulta o suma cu 3 zecimale (de exemplu 1*2,5%= 0,025 lei). In 2008, Aviva Fond de Pensii a calculat suma neta si apoi comisionul de administrare ca diferenta intre suma bruta si suma neta, calcul care a favorizat participantii la fondul de pensii. Astfel, comisionul total al Aviva Fond de Pensii a fost cu 4.098,88 lei mai mic", se mentioneaza in comunicat.

Aviva sustine ca, in 2009, s-a calculat intai comisionul administratorului si apoi suma neta ca diferenta dintre suma bruta si comision, in conformitate cu instructiunile primite de la CSSPP. Astfel, prin rotunjire a rezultat un plus de 4.620,17 lei pentru administrator.

"La nivelul unui participant discutam despre o suma maxima de 0,045 lei pentru noua luni si 0,005 lei pentru o luna", se mai arata in comunicat.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: