Opt din zece romani considera ca Romania este afectata de criza, insa doar patru o inteleg

Data publicarii: 05-03-2010 | Actualitate

Romanii intentioneaza sa isi reduca semnificativ cheltuielile in 2010, majoritatea renuntand la achizitia de locuinte, masini, electrocasnice sau mobila, insa nu si la concedii, unul din doi romani propunandu-si sa plece in vacanta, conform unui studiu realizat de 360insights.

Studiul este reprezentativ la nivel urban, a fost realizat in februarie, pe un esantion de 800 de persoane, femei si barbati, intre 16 si 64 de ani.

"Romanii din mediul urban privesc cu retinere anul 2010 si nu planuiesc sa faca prea multe investitii majore. Astfel, pe lista lor de cheltuieli pentru acest an nu apar locuintele, precum nici cumpararea unui automobil. Nici macar electronicele, electrocasnicele sau mobila nu sunt de mare interes. Totusi, chibzuinta apare intr-o masura mai mica atunci cand vine vorba de concediul de odihna (...). Astfel, unul din doi romani spun ca nu isi vor refuza un concediu de odihna in acest an", se arata in studiu. Dintre cei chestionati, 7% au raspuns ca intentioneaza sa isi cumpere o locuinta in 2010, 8% un automobil si 15% electrocasnice sau mobila.

Potrivit sursei citate, dintre cei care intentioneaza sa mearga in vacanta, cinci din zece s-au hotarat sa apeleze la turismul local, trei din zece afirma ca se vor orienta spre destinatii din afara granitelor, iar restul de doi din zece doresc sa-si petreaca atat o vacanta in Romania, cat si una in strainatate.

Integral in Curentul