Peste 80% dintre greci cred ca masurile de austeritate vor duce la cresterea ratei saraciei

Data publicarii: 08-03-2010 | International

Opt din zece greci sunt de parere ca masurile de austeritate adoptate de guvern pentru reducerea deficitului bugetar vor duce la o crestere a ratei saraciei, arata un sondaj publicat duminica de cotidianul To Vima, citat de AFP.

"Saracii vor deveni mai saraci si bogatii mai bogati", sustin 85,2% dintre cei chestionati, potrivit sondajului realizat de institutul Kapa Research, pe un esantion de 1.044 de persoane.

Nivelul actual al ratei saraciei este de circa 20%.

Intrebati daca masurile de austeritate ar putea provoca o ruptura sociala, majoritatea respondentilor au estimat ca "este probabil", in timp ce 18,5% nu sunt de acord cu aceasta idee.

In ceea ce priveste durata recesiunii, majoritatea considera ca se va prelungi pe o perioada de mai multi ani. Pentru 38% din respondenti aceasta perioada variaza intre trei si patru ani, pentru 19% intre cinci si noua ani, in timp ce 22% sunt de parere ca tara va iesi din criza abia peste zece ani. Numai 15% considera ca va dura numai 1-2 ani.

Majoritatea respondentilor (55,6% ) sustin mobilizarea puternica a sindicatelor impotriva masurilor de austeritate, insa numai 37,5% declara ca vor participa la proteste.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: