Criza a dezvoltat o noua specie - turistul imobiliar

Data publicarii: 08-03-2010 | Imobiliare

Lipsa banilor si inghetarea creditarii i-a transformat pe romani in turisti imobiliari, iar targurile de profil s-au transformat in muzee. Vizitatorii se uita, cer cateva informatii si pleaca. Nimeni nu cumpara!

Targurile imobiliare "concureaza" muzeele si la numarul de vizitatori. La cel mai recent eveniment de acest gen din Capitala, desfasurat la sfarsitul saptamanii, numarul de expozanti l-a depasit cu mult pe cel al vizitatorilor.

Romanii nu s-au aratat impresionati nici de "superofertele" si reducerile de preturi anuntate de dezvoltatori. Potrivit organizatorilor, constructorii au taiat intre 10 si 40% din pret ca sa-i atraga pe potentialii cumparatori, potrivit organizatorilor. Astfel, un apartament de doua camere situat pe Bulevardul Basarabia, cu o suprafata de 95 metri patrati, costa 124.000 euro, dupa ce dezvoltatorul a aplicat o reducere de 40%.

Sunt si dezvoltatori care, pentru a crea impresia unei oferte de nerefuzat, ofera reduceri doar pentru o perioada limitata. Astfel, potentialii clienti pot beneficia, pana la 15 mai, de o reducere de 10% la cumpararea unei case dintr-un ansamblu rezidential localizat in comuna Vidra, din Ilfov. Casele care fac obiectul ofertei au suprafete construite de 56-127 metri patrati, avand preturi cuprinse intre 49.000 si 70.000 euro. In cadrul aceluiasi ansamblu rezidential se poate cumpara doar lotul de teren construibil, la un pret de 50 euro pe metru patrat.

O alta metoda prin care dezvoltatorii spera sa ii momeasca pe cumparatori este oferirea de locuri de parcare sau bucatarii gata mobilate si utilate.

Integral in Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: