Cat le platesc patronii expertilor pentru a afla pe cine sa dea afara

Data publicarii: 08-03-2010 | HR/Cariere

In timp ce statul se chinuie sa taie din cheltuielile de personal si sa-si eficientizeze aparatul administrativ, sub presiunea acordului stand-by cu FMI, privatii au o reteta mult mai simpla: apeleaza la firmele de evaluare, care le spun exact daca angajatii isi merita banii sau nu. Anul trecut, tot mai multe firme private au cerut asemenea evaluari, majoritatea pentru a vedea pe cine se pot baza pentru a traversa fara probleme perioada de criza, spun specialistii in resurse umane.

"In mod sigur in 2009, interesul companiilor a fost mai ridicat decat in anii anteriori, iar discutiile pe care le-am avut au relevat faptul ca sunt foarte interesate in a identifica angajatii cei mai performanti", a declarat pentru Gandul Gini Coman, managing partner al companiei Identity Learning - specializata in servicii de consultanta si evaluare de personal.

Daca pana la inceputul crizei aceste analize erau folosite pentru a vedea cine merita un salariu mai bun sau nu, din ce in ce mai multi patroni folosesc aceste date, calculate la fel, mai degraba pentru a afla la care angajati pot renunta.

Patronii trebuie sa platesca intre 150 si 900 de euro per angajat pentru a vedea cat de eficienta este echipa lor, tarifele diferind in functie de ierarhie, pentru ca si sefii participa la asemenea evaluari. In ce consta o asemenea analiza? De regula, angajatilor li se face o evaluare a personalitatii, dar li se masoara si competentele pe baza unor simulari diverse de business.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: